Barbara

Ervaar de kunst om aandacht te geven aan waar je hart van gaat springen en je ziel van gaat zingen. Zo breng jij het vuur terug in je leven en hervind je weer de krachtige connectie met jezelf…en zoveel meer dan dat!

Barbara van Stein, Verbeeldend Kunstenaar

“Heb vertrouwen. Geen verwachtingen!”

Verbeeldingskracht en creativiteit gaven en geven mij nog steeds kracht, als ik denk dat het niet meer gaat. Het is ook dat sprankje licht in donkere dagen. Deze combinatie veroorzaakt een onvermoeibare steun en een onbegrensd vertrouwen. Hierdoor blijf ik gemotiveerd om telkens weer meer uit mijzelf te halen.

Soms tegen beter weten in, heb ik mijzelf, door de jaren heen, organisch en intuïtief geleerd wat het verschil is tussen hard vanuit het hoofd en zacht met het hart werken. Vanuit het hart gaat het werken moeitelozer en ontstaat er een flow die heel inspirerend EN uitdagend werkt. Dit wil ik iedereen laten ervaren!

Verbeeldingskracht

In het museum hangt een schilderij en daar kijken we naar. We kijken naar het eindresultaat. We vinden hier wat van en oordelen het op waarde. Leer je meer over het leven van de maker van het schilderij EN hoe deze tot stand is gekomen, dan ga je de echte waarde ontdekken!

Met heel mijn hart geloof ik dat het CreatieProces, door creativiteit te laten samenwerken met verbeeldingskracht, krachtige inzichten geeft, het gemoed lichter maakt en dat het je anders laat kijken naar gebeurtenissen. Zo leer je echt de waarde van jouw leven en jouw eigen wijsheid!

Barbara voegt eigen wijsheid, SoulCollage®, “Ja!” zeggen tegen jezelf en verbeeldingskracht samen tot een verbindend geheel. Dit geheel versterkt jouw zelfvertrouwen, maakt jouw innerlijke rijkdom voelbaar en zet aan om jouw eigen leven te creëren!

Haar persoonlijke groeipad

1985: Vanaf mijn 17e fulltime aan het werk

1985-2008: Van snackbarmedewerker tot coach voor leden kennisteam & experts

1999-2005: Teamleider Incasso op huurders en verhuurders

2001: Eerste onderneming met opdrachten als grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar

2003-2004: Diverse Self Awareness trainingen

2004: Aantal moedige besluiten om mijn leven anders in te richten

2006-2008: Groepen opleiden en begeleiden, van starters tot 65+ en herintreders

2009: Start nieuwe onderneming als Beeldend Kunstenaar

2009-2010: Vrijwilligerswerk Bewonersparticipatie Palenstein

2010-2014: Flinke tegenslag en herstel in gezondheid

2010-Heden: Workshops en trainingen mbt spirituele ontwikkeling

2013: Facillitatortraining SoulCollage

2013-Heden: Vele groepen vrouwen begeleid dmv SoulCollage en creativiteit

2015-2017: Vrijwilligerswerk Inloophuis voor kankerpatiënten en naasten

2016-2019: Verdiepende Business Coachingstrainingen

2017: Verandering in mijn onderneming: van schilderjuf tot Verbeeldend Kunstenaar

2017: Ontwikkeling van de CreatieReis en Eigen Wijze Sessies

2017-2018: Reiki Masterschap

2018-2019: Creëren en uitgeven van de ImaginatieKaarten

2019: Initiaties Munay Ki

2021: Basis Module Werken met Positieve Gezondheid

Door alles heen verweven: Het CreatieProces ontdekt, ervaren en toegepast

Specialisme: Het CreatieProces

Veel mensen stoppen met tekenen en andere creatieve vormen na de basisschool. Barbara is nooit gestopt. Sterker nog, als ze stopte, dan was dit altijd tijdelijk. Steeds voelde ze dat dit haar kernkwaliteit is van haar leven. Het tekenen is door de jaren heen vervangen door schilderen en tijdens het schilderen merkte ze dat er veel meer op het doek kwam, dan ze vantevoren kon weten!

Tijdens vele jaren van schilderlessen geven, kwam ze erachter dat mensen blokkeerden tijdens het schilderen. Niet omdat ze de techniek niet doorkregen, maar omdat ze intern tegen een blokkade opliepen. Het schilderen werd hierdoor meer hard werken dan met het hart werken. Voor haar is dit mede een reden geweest om haar business een aantal jaren om te gooien. Hierdoor kon ze de blokkades bij de deelnemers aan de CreatieReis tackelen en ze laten genieten van het schilderen!

Haar grootste inzicht: Als je het CreatieProces leert te gebruiken, dan kom je achter de verhalen die bij je van binnen afspelen EN vind je jouw grootste rijkdom in wijsheid, gaven en talenten!

Deze deelnemers gingen je voor

logo-hee-jij-vrouw-def-500px

Albert Einstein

Theoretische natuurkundige

“Verbeelding is belangrijker dan kennis. Kennis is gelimiteerd tot wat wij weten en begrijpen, terwijl verbeelding de gehele wereld omvat.”

Blog

Blog Onverwachte Pijn
Creatieproces
Barbara van Stein

Onverwachte pijn

Geen idee, dat er een onverwachte oude pijn en heling hieruit zou vloeien. Toch voelde de SoulCollage® aan als spannend (de foto geeft een deel

Lees verder »
Het voelt als een natuurlijke reflectie: BLOG
Persoonlijke Ontwikkeling
Barbara van Stein

Natuurlijke Reflectie

Het voelt als een natuurlijke reflectie zoals ik naast haar sta. Mijn schaduw liggend op haar bruin getinte bladeren die eerder groen waren. Ik zie

Lees verder »
Rituelen
Erika de Heus

Prikkels

In een wereld vol prikkels van buitenaf is rust nemen geen overbodige luxe. We kunnen een stuk minder de deur uit,  naar de stad, ergens

Lees verder »