Cinthya

Het is nodig om open te staan voor een andere gezondheidszorg, waarin de focus ligt op de gehele mens. Het is het “andere gesprek” houden, breder kijken naar gezondheid en wat de mens zelf nodig heeft.

Cinthya de Vaal, Visionair en trainer Positieve Gezondheid

“Reizen is ontdekken hoe het ook anders kan!”

Door mijn nieuwsgierigheid naar de wereld en naar de mens, ben ik vaak buiten gebaande paden te vinden. Door deze paden te lopen ontstaat invulling aan mijn grote passie voor reizen. Het reizen zorgt ervoor dat ik andere culturen kan verkennen en mensen ontmoet in hun leefomgeving. Ik zet graag mijn hart open voor de mooie contacten die dan ontstaan en steeds weer bijdragen aan nieuwe perspectieven. Hieruit haal ik inspiratie in hoe ik zelf in het leven wil staan.
Door trainingen te volgen over leiderschap en vrouwelijk leiderschap in het bijzonder, hebben mij veel geleerd over hoe ik, als vrouw, anders denk en anders doe. Daarnaast heb ik geleerd om mijn creativiteit meer te laten stromen.

Communicatie

Als vrouw denk en doe ik als vrouw anders! Dat heb ik geleerd tijdens trainingen over leiderschap en vrouwelijk leiderschap in het bijzonder. Voor mij is het belangrijk om deelnemers aan te moedigen om weer te verbinden met hun vrouwelijke energie. Vooral vrouwen een veilige bedding te geven om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, toe te eigenen en neer te zetten. Zowel in hun eigen persoonlijke als professionele leven.

Luisteren en kijken met aandacht

Door te werken vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, NLP, Oplossingsgericht werken en Systemisch Werkgedragsverandering, kan iedereen helder krijgen waarom iets niet werkt in hun leven. Door aandacht, goed te luisteren en te kijken hoe iemand non-verbaal zich uit, kan je iemand stimuleren anders te denken, anders te kiezen en anders te doen. Altijd stap voor stap rekening houdend met het groeipad waarop iemand zich bevindt.

Haar persoonlijke groeipad

40 jaar werkervaring in de gezondheidszorg

Eerst als verpleegkundige

Daarna manager van een huisartsenpraktijk

Langdurige ziekte en herstel

2016: Training Positieve Gezondheid

Nusta Karpay Munay Ki

(Vrouwelijk) Leiderschap

NLP

Oplossingsgericht werken

Systemisch werk

2017-Heden: Trainingen en lezingen geven over Positieve Gezondheid

Door alles heen verweven: Communicatie en de invloed hiervan op mentale en geestelijke gezondheid

Specialisme: Positieve Gezondheid

Zorgprofessionals, vooral artsen en beleidsmakers, hechten veel belang aan lichaamsfuncties als klachten en conditie. Terwijl de patiënten zelf álle dimensies belangrijk vinden, dus ook kwaliteit van leven en zingeving. Door de nadruk te leggen op veerkracht en eigen regie, voelen patiënten zich in hun kracht aangesproken en niet uitsluitend benaderd als zieke. Voor werken met Positieve Gezondheid bestaat geen blauwdruk. Het is een andere manier van denken, gesprekken voeren en begeleiden van professionals, deelnemers, cliënten en patiënten. Die ontwikkel je aan de hand van eigen ervaringen. 

Deze deelnemers gingen je voor

logo-hee-jij-vrouw-def-500px

Machteld Huber

Gezondheidsonderzoeker

“Het ontdekken van je meest innerlijke drijfveer, geeft persoonlijke zin in het leven. Zingeving is daarom de sterkst gezond makende kracht.

Blog

Blog Onverwachte Pijn
Creatieproces
Barbara van Stein

Onverwachte pijn

Geen idee, dat er een onverwachte oude pijn en heling hieruit zou vloeien. Toch voelde de SoulCollage® aan als spannend (de foto geeft een deel

Lees verder »
Het voelt als een natuurlijke reflectie: BLOG
Persoonlijke Ontwikkeling
Barbara van Stein

Natuurlijke Reflectie

Het voelt als een natuurlijke reflectie zoals ik naast haar sta. Mijn schaduw liggend op haar bruin getinte bladeren die eerder groen waren. Ik zie

Lees verder »
Rituelen
Erika de Heus

Prikkels

In een wereld vol prikkels van buitenaf is rust nemen geen overbodige luxe. We kunnen een stuk minder de deur uit,  naar de stad, ergens

Lees verder »