Erika

Op een dag ontdek je, dat de enige persoon die jou gelukkig kan maken, jij zelf bent. Dan pak je jouw kracht terug, eis je jouw plek in de wereld op en straal je zoals je nog nooit hebt gedaan.

Erika de Heus, vertaler en begeleider van rituelen

“Spiritualiteit is doen waar je blij van wordt!”

Werken met spiritualiteit en het ontdekken van verschillende energiesystemen, hebben mij geholpen om bewust te worden hoe ik handelde, waar ik mij liet afleiden en waarom ik mij zorgen maakte. Dit alles maakte mij bewust wie ik werkelijk ben. Die bewustwording bracht een blijvende positieve verandering in mijn leven. Dat wil ik ook voor jou bewerkstelligen en bestendigen. 

Rituelen

Het is bijzonder krachtig om jezelf te ontdekken hoe jij je ten diepste van binnen voelt. Rituelen helpen op deze reis naar binnen. Door rituelen toe te passen in je dagelijkse leven, vertaal je spiritualiteit  vanuit het hart op een hele praktische en aardse wijze.

Gelukkig zijn

Dankbaarheid en vertrouwen dat het leven niets voor niets zo verloopt, versterkt de verbinding met jezelf als met de ander. Alleen dat gaat niet vanzelf. Rituelen kunnen je hierbij ondersteunen.

Een ritueel kan ook een anker zijn, waarop je kunt terug vallen als het even niet zo lekker gaat. Een anker die je herinnert aan jouw innerlijke verbinding, kracht en met al om je heen. 

De kracht van rituelen

Tijdens een ritueel creëer je een krachtplek, waar je op kunt laden of een start om los te laten. Ook kunnen ze je een fijne start geven om de dag te beginnen of af te sluiten, om iets te veranderen of te motiveren, om situaties te accepteren of juist afscheid van te nemen. Ze helpen je in de verwerking van emoties en geven je moet om nieuwe situaties aan te gaan.

Rituelen helpen je meer te leven vanuit het hart, minder in je hoofd en met beide voeten op de grond. Dat maakt dat je gelukkiger kan zijn met heel jezelf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haar persoonlijke groeipad

1998-2001: Reiki en Seichem Masterschappen

2001-2005: Coördinerend woonbegeleider

2002-heden: Reiki, Seichem, Cartouche Master

2006-2018: Thuisbegeleider 

2011: Munay-Ki

2011-2012: Herstel na ziekte

2011-2016: Nusta en Hatun Karpay

2011-heden: Rituelen begeleider, Trainingen in Sjamanisme uit Zuid-Amerika

2017-2020: Vrijwilligerswerk Centrum  voor kankerpatiënten en naasten

2019-heden: Ambulant begeleider

2020-2022: Opleiding Runen van de Oude Futhark

2021: Basis Module Werken met Positieve Gezondheid

2021-2022: Opleiding Rouwvrouw

2022-heden: Trainer BUR Health

Door alles heen verweven: Spiritualiteit vertalen en toepassen in het dagelijkse leven 

 

Specialisme: Rituelen

Het gebruik van rituelen is al eeuwen oud en vandaag de dag gebruiken we ze nog steeds, zoals het huwelijk, uitvaart, stille tocht, geboorte, feestdagen en verjaardagen. Sommige daarvan zijn aangepast aan deze tijd en andere doen we nog steeds op dezelfde wijze als honderden jaren geleden.

Ze zijn er in vele soorten en maten, van urenlang tot een paar minuten. Het is gewoon een manier om aandacht te besteden aan je eigen ervaringen en emoties, om er eens bij stil te staan, te voelen wat het met je doet en wat je ermee wilt.

Welke vorm een ritueel ook heeft, ze geven je een houvast, een veilige plek, steun en kracht.

Deze deelnemers gingen je voor

logo-hee-jij-vrouw-def-500px

Henry Miller

Schrijver

“Iemands bestemming is nooit een plaats, maar eerder een nieuwe manier van kijken naar dingen.

Blog

Blog Onverwachte Pijn
Creatieproces
Barbara van Stein

Onverwachte pijn

Geen idee, dat er een onverwachte oude pijn en heling hieruit zou vloeien. Toch voelde de SoulCollage® aan als spannend (de foto geeft een deel

Lees verder »
Het voelt als een natuurlijke reflectie: BLOG
Persoonlijke Ontwikkeling
Barbara van Stein

Natuurlijke Reflectie

Het voelt als een natuurlijke reflectie zoals ik naast haar sta. Mijn schaduw liggend op haar bruin getinte bladeren die eerder groen waren. Ik zie

Lees verder »
Rituelen
Erika de Heus

Prikkels

In een wereld vol prikkels van buitenaf is rust nemen geen overbodige luxe. We kunnen een stuk minder de deur uit,  naar de stad, ergens

Lees verder »