Jij

Jij maakt het verschil! Het verschil voor de ander, binnen jouw organisatie, op jouw werk of thuis. Als jij er niet was…

Op het eerste gezicht heb je een leuk leven met familie en vrienden om je heen. Je zet je in waar je kan. Ondanks dat je er veel liefde in stopt, merk je disbalans in wat je geeft en ontvangt. Ook voel je steeds een bepaalde druk van (zorg-)verplichtingen, waardoor je steeds vaker afvraagt “Is dit alles?”. Ook weet je, ergens, dat er meer te halen is uit het leven. Als je nog wat beter kijkt, vind je dat er best wat dingen anders kunnen. Maar hoe? 

Dit ben jij

Je staat vol in het leven en je bent eerlijk tegen jezelf. Met een open blik kijk je naar jezelf en jouw omgeving. Ook besef je dat je regelmatig harder aan het werk bent, dan dat je wilt. Het lijkt alsof je steeds vaker bij moet tanken. Hierdoor zou je het liefst willen dat alles wat moeitelozer gaat, met meer waardering, gemak en flow.

Wij begrijpen dat volledig!

Wat laat jij zien?

Je laat vaak het topje zien! Alleen de berg, jij wie je helemaal bent, komt pas in beweging als je weet waarom je iets doet, kan of weet. Jouw potentieel zit onder de waterlijn en is niet direct zichtbaar voor anderen en soms ben jij je daar ook niet bewust van. Wij, het team van Hee jij, vrouw! willen dit zichtbaar maken, zodat de hele berg, zoveel als mogelijk bewust ingezet gaat worden om je leven lichter en meer betekenisvol te maken.

Jij gaat jouw drijfveren en motieven ontdekken. Dit belangrijke onderdeel is, mogelijk door de jaren heen, naar de achtergrond geraakt. Zodra je hierover inzicht hebt, besef je, dat je mogelijk vaker gehandeld hebt vanuit iets wat nu niet meer dient. Dan voel EN weet je, dat je klaar bent om jouw regie te pakken en te groeien!

Wat wil jij ontdekken?

Mogelijk naar meer inspiratie op weg naar jouw dromen en missie. Je bent je meer of minder bewust van jouw potentieel en nieuwsgierig om te kijken wat er nog meer in je zit.

Het liefst zet je jouw dromen de wereld in. 

Je hebt een verlangen en je bent gemotiveerd!

Met dat uitgebluste gevoel, daar ben je nu wel klaar mee! Alleen je hebt zoveel verplichtingen en (zorg)taken die alleen jij kan uitvoeren. Toch ben je nieuwsgierig genoeg om nieuwe mogelijkheden te verkennen, andere ervaringen op te doen en om jouw kennis te delen. Je voelt dat het hoog tijd is om krachtige keuzes te maken, om beter voor jezelf te zorgen. Ook is de behoefte sterk aan nieuwe inspiratie in je leven! Jij wilt gewoon meer levenslust in je leven ervaren!

Nou, dat kan! Wij geven je tools om er achter te komen waarom je altijd in dezelfde (re)actiemodus stapt. Zo leer jij jezelf in eerste instantie beter kennen en kan eindelijk zichtbaar worden wat onbewust bij je leeft. Hierdoor  kan je andere keuzes maken. Ook ga je samen met anderen kennis delen, want dat is enorm belangrijk! Dan kom je te weten, dat jij niet de enige bent en dat je samen iets moois kan opbouwen!

Je wilt meer betekenisvol zijn!

Je wilt meer reflectie, introspectie en je wilt vooral verder groeien. Je weet dat het nu de tijd is voor een krachtige vervolgstap en dat deze stap niet eerder had gekund. Uiteraard is dit best spannend om te doen, maar weet dat je er niet alleen voor staat!

De behoefte aan meer zelfvertrouwen en om je vrijer te voelen in de maatschappij, staat op de voorgrond bij jou. Toch merk je een bepaalde mate van terughoudendheid op en durf je nog geen bepaalde besluiten te nemen. Je wilt dit nader onderzoeken, omdat de redenen waarom je dit doet, niet geheel duidelijk zijn.

De belangrijkste besluiten komen voort uit de veranderingen die de mens aan durft te gaan. Wij weten dat de wijsheid die hieruit voortvloeit en de veerkracht die je dan aan jezelf laat zien, jou nog meer zelfvertrouwen en moed geeft om nieuwe idealen te bereiken!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Goed luisteren en kijken naar de woorden en hoe expressie wordt gegeven, vinden wij heel essentieel. Zeker als iemand meer over jezelf wilt weten. Ook het vertrouwen geven dat jij het zelf kan, vinden wij zeker belangrijk. Vaak weet je zelf heel goed wat er nodig is om jouw situatie (gezondheid, leefomstandigheden, relaties etc.) te verbeteren. Om het vertrouwen te krijgen in je eigen wijsheid, is het belangrijk om zelf te ervaren wat het verschil maakt. Daarom speelt zelfreflectie in onze trainingen een belangrijke rol. Vraag jezelf maar eens af: Hoe ervaar ik mijn eigen gezondheid? Wat vind ik belangrijk? Wanneer ervaar ik zingeving en voel ik dat ik mee kan doen/mee doet?

Je bent moedig en nieuwsgierig

Al met al nieuwsgierig genoeg om je verder te ontwikkelen en te groeien. Gewoon om te ontdekken wat er nog meer in je zit! Misschien is alles nog wat onduidelijk en is jouw pad nog niet helemaal zichtbaar, dat geeft niets! Toch heb jij de moed om te werken aan wat, volgens jou, beter en, volgens ons, nog krachtiger kan. 

Deze deelnemers gingen je voor

logo-hee-jij-vrouw-def-500px

Charlie Mackesy

Boek De jongen, de Mol, de Vos en het Paard

“Wat is het moedigste wat je ooit hebt gezegd?”, vroeg de jongen. “Help.”, zei het paard.

Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft. Het betekent dat je weigert op te geven.

Blog

Blog Onverwachte Pijn
Creatieproces
Barbara van Stein

Onverwachte pijn

Geen idee, dat er een onverwachte oude pijn en heling hieruit zou vloeien. Toch voelde de SoulCollage® aan als spannend (de foto geeft een deel

Lees verder »
Het voelt als een natuurlijke reflectie: BLOG
Persoonlijke Ontwikkeling
Barbara van Stein

Natuurlijke Reflectie

Het voelt als een natuurlijke reflectie zoals ik naast haar sta. Mijn schaduw liggend op haar bruin getinte bladeren die eerder groen waren. Ik zie

Lees verder »
Rituelen
Erika de Heus

Prikkels

In een wereld vol prikkels van buitenaf is rust nemen geen overbodige luxe. We kunnen een stuk minder de deur uit,  naar de stad, ergens

Lees verder »
Positief gezond in deze tijd
Positieve Gezondheid
Cinthya de Vaal

Positief gezond in deze tijd

“Hoe blijf ik positief gezond in deze tijd?”, vraag je mij. Sinds september ben je bij mij terecht gekomen met de vraag om een coachtraject.

Lees verder »
Blog tik een eitje
Persoonlijke Ontwikkeling
Erika de Heus

Tik een eitje

Een blog schrijven is voor mij net zoiets als vloggen of life gaan op social media… no way, ga ik niet doen, er zijn genoeg

Lees verder »