Jouw Positieve Gezondheid

Samen bouwen aan een gezonde samenleving begint bij weten wat je wilt, wat je kan en voelen hoe sterk jouw veerkracht is. 

Training Jouw Positieve Gezondheid

Wij geven aan vrouwen en aan degene die een flinke portie vrouwelijke energie hebben, de mogelijkheid om met de training Jouw Positieve Gezondheid, breder naar gezondheid van haarzelf en of de ander te kijken.

Tijdens de training richten de deelnemers op het vermogen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan. De deelnemers zijn mogelijk mantelzorgers, vrijwilligers met zorgtaken, doktersassistenten of bijvoorbeeld cateringmedewerkers in zorginstellingen.

Zelfreflectie en vertrouwen opbouwen

De deelnemers leren om anders te kijken naar beperkingen, fysieke, emotionele of sociale uitdagingen. Wij zijn ervan overtuigd dat iemand vaak zelf goed kan aangeven wat nog binnen de mogelijkheden ligt en hoe de situatie verbeterd kan worden. Om deze mindset te ontwikkelen, is het belangrijk om ook zelf te ervaren wat het verschil maakt. Hierbij speelt zelfreflectie een rol. Dus hoe ervaar jij jouw eigen gezondheid? Wat vind jij belangrijk en wat wil jij verbeteren?

Voor welke inwoner of zorgdrager?

Voor de vrouwelijke zorgdragers die mentaal sterker willen worden, die gemotiveerd willen blijven en inzien dat er iets anders nodig is.

Je bent moe maar gemotiveerd!

Dat uitgebluste gevoel, daar ben je nu wel klaar mee! Alleen weet je nog niet hoe jij jouw situatie kan veranderen. Je hebt zoveel verplichtingen en (zorg)taken die alleen jij kan uitvoeren. Toch ben je nieuwsgierig genoeg om nieuwe mogelijkheden te verkennen, andere ervaringen op te doen en om jouw kennis te delen. Je voelt dat het hoog tijd is om krachtige keuzes te maken, om beter voor jezelf te zorgen. Ook voel je sterk de behoefte aan nieuwe inspiratie in je leven! Jij wilt gewoon meer levenslust in je leven ervaren!

Je wilt meer betekenisvol zijn!

Je wilt meer reflectie, introspectie en vooral verdere ontplooiing van jouw potentieel. Je weet dat het nu de tijd is voor een krachtige vervolgstap en dat deze stap niet eerder had gekund. Uiteraard is dit best spannend om te doen, maar weet dat je er niet alleen voor staat!

De behoefte aan meer zelfvertrouwen en om je vrijer te voelen in de maatschappij, staat op de voorgrond bij jou. Toch merk je een bepaalde mate van terughoudendheid op en dit wil je nader onderzoeken. Ook wil je bepaalde besluiten nemen, maar telkens doe je het niet. De reden waarom is je niet geheel duidelijk.

Wat ga je ervaren?

Iedereen heeft iets meegemaakt in het leven, die soms echt niet leuk zijn. Deze gebeurtenissen kan je niet uit je leven sluiten. Wel kan je het een en ander beïnvloeden door helder te krijgen waarom je altijd in dezelfde (re)actiemodus stapt. Zo leer jij jezelf beter kennen en kan je meer bewuste keuzes maken in je leven.

Ook ga je samen met anderen kennis delen, want dat is enorm belangrijk! Belangrijk, omdat jij gaat ervaren dat je niet de enige bent en dat je samen iets moois kan opbouwen!

Jouw veerkracht

Ook ga je werken aan jouw veerkracht, omdat juist deze kracht ervoor zorgt dat je veranderingen aangaat. Dit verrijkt jouw levenswijsheid, bouwt zelfvertrouwen op en geeft moed om (weer) nieuwe idealen te bereiken!

Inhoud van de training

ER IS ALTIJD MAATWERK NODIG, WANT ELKE GROEP IS UNIEK!

De bijeenkomsten worden begeleid door ons team van 3 vrouwelijke professionals met uiteenlopende achtergronden en expertises. Dit geeft elke deelnemer de mogelijkheid om op haar eigen wijze de diepte in te gaan!

Inhoud van de training Jouw Positieve Gezondheid:

 • 4 sessies van elk 4 uur
 • Met thema’s De essentie van Positieve Gezondheid, Zelfbekrachtiging, Luisteren & Zien, Veerkracht versterken
 • Werken in supportgroepen (met maatjes)
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Verschillende werkvormen om inzichten te krijgen in oude innerlijke systemen die niet meer dienen.
 • Een andere kijk op en oplossingen voor individuele leefsituaties.
 • Tips & trucs die direct toepasbaar zijn in hun thuis-, werk- of vrijwilligerssituatie.

Praktische informatie

 • Wij nemen opdracht aan van: Gemeenten en (gerelateerde) zorgorganisaties die zich inzetten voor vrouwen met zorgtaken en -verplichtingen
 • Training: 4 middagsessies van 4 uur
 • Datum: in overleg
 • Aantal: 12 tot maximaal 20 deelnemers
 • Lokatie: In de regio Zuid Holland
 • Kosten: vraag hiervoor een offerte aan
 • Inbegrepen: Certificering Basismodule Werken met Positieve Gezondheid, een hand-out, deelname aan een supportgroep, koffie/thee met versnaperingen

Aanmelden/Informatie opvragen

Deze vrouwen gingen je voor:

Blog

Blog Onverwachte Pijn
Creatieproces
Barbara van Stein

Onverwachte pijn

Geen idee, dat er een onverwachte oude pijn en heling hieruit zou vloeien. Toch voelde de SoulCollage® aan als spannend (de foto geeft een deel

Lees verder »
Het voelt als een natuurlijke reflectie: BLOG
Persoonlijke Ontwikkeling
Barbara van Stein

Natuurlijke Reflectie

Het voelt als een natuurlijke reflectie zoals ik naast haar sta. Mijn schaduw liggend op haar bruin getinte bladeren die eerder groen waren. Ik zie

Lees verder »
Rituelen
Erika de Heus

Prikkels

In een wereld vol prikkels van buitenaf is rust nemen geen overbodige luxe. We kunnen een stuk minder de deur uit,  naar de stad, ergens

Lees verder »