Hee jij, vrouw!

Ons team

Wij geloven dat het anders kan!

Hee jij, vrouw!, ziet wat er nodig is.

Juist in deze tijd kan een sociale onderneemster het gevoel krijgen volledig klem te zitten in tijd, geld en wat zij het voor ogen heeft als een waardevol resultaat. Dat is persoonlijke aandacht in volle aanwezigheid, menselijke betrokkenheid en het gevoel van gezien en gehoord worden. Dit zijn geen luxe waarden. Deze waarden zijn broodnodig om iets fundamenteels te veranderen  en dat weet deze ondernemende vrouw! Door deze waarden hoog in het vaandel te hebben, kan zij in 1 minuut al een wereld van verschil maken voor hun klant, client en deelnemer.

Team Hee jij, vrouw! inleiding

Een andere kijk

Ja, die sociaal ondernemende vrouw komt met haar krachtige maatschappelijke missie voor een behoorlijke uitdaging te staan. Door alleen maar hard te werken, zal haar missie niet slagen. Door een sterke geloof en vertrouwen in haarzelf, kan zij ook anderen inspireren en motiveren en DAT gaat de doorslag geven! 
Voor die andere kijk op de zorg en het sociaal werkdomein, is een team nodig met ervaren vrouwen die weten waar het werkelijk om draait. Juist hierin brengt het team van Hee jij, vrouw! de fundamentele verandering aan!

Hee jij, vrouw!

Is er interesse in een training geheel op maat? Wilt u misschien een training voorstellen op locatie en afgestemd op een specifieke groep vrouwen?

Heeft u behoefte om hierover te sparren met ons team?

Dat kan! Wij denken graag met je mee!

Wil je geïnspireerd blijven en de laatste nieuwtjes weten over onze trainingen, blogs en vlogs? Schrijf je dan in voor onze inspiratienieuws!

Wat ons team verbindt

Tijdens verschillende uitwisselingen van trainingen deelden wij onze levenservaringen met elkaar. Wij ontdekten dat we allemaal te maken hebben gehad met gebeurtenissen die ervoor zorgden dat het leven anders geleefd moest worden. Hierdoor zijn wij genezen van levensbedreigende ziekten en kunnen nu beter omgaan met intense familieomstandigheden. Tijdens het delen werden kwetsbaarheden voelbaar, kwam een prachtige cohesie van gesprekken tot stand en ontdekten wij elkaars specialismen. Het resulteerde in een prachtig en persoonlijk groeipad voor ieder van ons!

Ons team van Hee jij, vrouw! heeft samen meer dan 40 jaar ervaring op het zorg en sociaal werkdomein. Nu hebben wij onze kwaliteiten, talenten en nieuwe inzichten gebundeld en er onvergelijkbare geïnspireerde trainingen van gemaakt. Deze trainingen zorgen dat de sociale onderneemster een nieuwe veerkrachtige wereldondernemer wordt, die vanuit heldere inzichten en creatieve impulsen, prachtige wendingen kan geven op werk- en privégebied voor zichzelf als voor de ander.

Dit zeggen deelnemers over ons

Ons Team

Barbara van Stein

verbeelder & kernteamlid

“In alles zit licht en schaduw. Net zoals in elk kunstwerk. Juist door er anders naar te kijken, zie je de waardevolle betekenis ervan in. “

Vanaf kind ben ik altijd met tekenen en schilderen bezig geweest. Voor mij was dit een heel natuurlijk iets en intuïtief schilderde ik altijd meer dan ik vooraf kon weten.

Sinds 2009 werk ik als zelfstandig VerBeeldend Kunstenaar, gaf ik vele creatieve workshops, bewustwordingstrainingen en heb ik in 2019 de ImaginatieKaarten uitgebracht.

Doordat ik vele jaren schilderles heb gegeven, kwam ik erachter dat mensen blokkeerden tijdens het schilderen. Niet omdat ze het niet leuk vonden of de techniek niet doorkregen, maar puur omdat ze intern tegen een blokkade opliepen. Het schilderen werd hierdoor meer hard dan met het hart gewerkt. Dit motiveerde mij om meer te gaan verdiepen in het (innerlijk) creatieproces.

Verdieping & specialisme

Sinds 2012 hoor ik bij de eerste lichtingen SoulCollage-facillitators. SoulCollage is een eenvoudige maar bijzonder krachtige methode om iets wat onzichtbaar bij je leeft zichtbaar te maken. Verder ben ik Reikimaster en heb daarnaast nog vele andere trainingen gevolgd waardoor mijn intuïtieve vermogen en mijn ondernemerschap werden uitgedaagd en versterkt. Sinds kort ben ik trainer Positieve Gezondheid in opleiding.

Door de diversiteit van deelnemers (van langdurige werkelozen tot succesvolle onderneemsters), merk ik des te meer dat verbeeldingskracht veel meer is dan een beetje dagdromen of om wensen en dromen te manifesteren. Verbeeldingskracht in combinatie met creativiteit kan een geheel totaal andere kijk geven op jouw privé- als werksituatie. Ook kan het een ander inspirerend perspectief aan eerdere intense gebeurtenissen geven.

Mijn grootste inzicht

Creëren gaat niet om het eindresultaat, maar veel meer om het creatieproces. Tijdens het proces van creëren word je gevraagd om je aandacht te volgen. Door uit je hoofd te stappen in het magische creatieproces, ga je (nieuwe) gaven en talenten ontdekken. Ga je voelen en opmerken dat er nog veel meer is, dan wat je kan zien. Ja, misschien jij de glinstering van het goud ontdekken, die in het verhaal zit waarachter jij je misschien nog verstop. 

Cinthya de Vaal

verderkijker & kernteamlid

Het is nodig om open te staan voor een andere benadering, waarin de focus ligt op de gehele mens. Het is het andere gesprek houden, breder kijken naar gezondheid en wat de mens zelf nodig heeft.”

Ik ben nieuwsgierig naar de wereld en naar de mens. Hierdoor begeef ik mij vaak buiten gebaande paden. Door deze paden te lopen, geef ik invulling aan mijn grote passie voor reizen. Reizen is ontdekken hoe het ook anders kan, gewoon door het verkennen van andere culturen en mensen ontmoeten in hun leefomgeving. Dit spreekt mij enorm aan en draagt bij aan nieuwe perspectieven op mijn eigen leven.

Daarom geloof ik dat iedereen helder kan krijgen waarom iets niet werkt in hun leven. Dit kan door puur met aandacht ten volle aanwezig te zijn. Niet alleen wat iemand zegt, maar ook hoe iemand zich non-verbaal uit. Ook kan je iemand hierdoor stimuleren om anders te denken, anders te kijken, anders te kiezen en anders te doen. Wel is het nodig om rekening te houden met het groeipad waarop iemand zich bevindt.

Verdieping en specialisme

Al een aantal jaren verdiep ik mij in o.a. NLP, Oplossingsgericht werken en Systemisch Werk. Wat mij dicht aan het hart ligt is Positieve Gezondheid van iPH. Na vele werkjaren in de gezondheidszorg, eerst als verpleegkundige en later als manager van een huisartsenpraktijk, was het verfrissend om te ervaren hoe je ook anders kan kijken naar gezondheid. Hierbij kijk je anders naar de ander, dus als mens in het geheel. Dat betekent kijken naar álle dimensies van zijn/haar leven, waaronder kwaliteit van leven, eigen veerkracht en zingeving. Dit is de reden dat ik inspiratiesessies, workshops en trainingen geef aan (zorg)professionals en organisaties die te maken hebben met Positieve Gezondheid. 

Mijn grootste inzicht

Door zelf trainingen te volgen over leiderschap en vrouwelijk leiderschap in het bijzonder, hebben mij tot inzicht gebracht over hoe vrouwen anders denken en doen. Daarom ben ik gemotiveerd om vrouwen weer hun eigen unieke leiderschapskwaliteiten te laten ontdekken en verder te ontwikkelen, toe te eigenen en te leven. Zo kunnen zij hun eigen persoonlijke en professionele leven werkelijk verrijken en er een betekenisvolle wending aan geven.

Onze Community

Hee jij, vrouw! wil ondermeer een kennisnetwerk van professionals opbouwen, die wij aanspreken zodra wij denken dat een deelnemer behoefte heeft aan een specifieke verdieping. Deze professionals hebben een jarenlange ervaring op hun expertisegebied.

Met enige regelmaat gaan we met deze vrouwen ook samenwerken in trainingen die wij vanuit Hee jij, vrouw! gaan aanbieden. 

Deze vrouwen maken deel uit van onze community:

Erika de Heus

Community HJV Erika de Heus

Vertaler van rituelen naar dagelijkse praktijk

Met een jarenlange werkervaring als coördinerend woonbegeleider en nu als thuisbegeleider heeft zij een brede kijk op zorgbehoeften. Dit is voor iedereen anders. Daarnaast is zij meer dan 20 jaar Reikimaster. Ook volgt en geeft zij trainingen in het Sjamanisme. Dit kan misschien wat zweverig klinken, maar één van haar talenten is om spiritualiteit te vertalen naar het dagelijkse leven, want met beide voeten op de grond bereik je veel meer. Zo kan een sterkere intentie neergezet worden om die benodigde verandering in het leven te bewerkstelligen! 

Hee jij, vrouw!

Voor verandering is geen moeten nodig.

Wel het lef om het anders te doen!

Hee jij, vrouw!

Blogs

Blog Opeens realiseerde ik het mij!
Persoonlijke Ontwikkeling
Barbara van Stein

Opeens realiseerde ik het mij!

Het is inmiddels 13 jaar geleden, dat een oude herinnering voorbij kwam. Een dag waar de rauwheid van rouw weer vol terugkwam om iets te verwerken, wat ik niet eerder realiseerde! Die dag stapte ik terug in die ene oude herinnering van 33 jaar geleden die altijd als een verhaal door mijn leven heen was verweven. Een verhaal die inmiddels al meerdere …

Lees verder »
Blog De waarde(loosheid) van een creatief bestaan
Creatieproces
Barbara van Stein

De waarde(loosheid) van een creatief bestaan

Geloof jij in de waarde(loosheid) van een creatief bestaan en van kunst in je leven? Of denk jij: “Wat een onzin! Met kunst is geen droog brood te verdienen en dat freubel is niet aan mij besteed!”. Ik begrijp deze gedachte wel. Immers Nederland bestond niet, als we allemaal aan het schilderen waren gegaan. En toch…als creativiteit niet nodig was, onzin is, dan…

Lees verder »
Spinnenweb Positief Gezond
Positieve Gezondheid
Cinthya de Vaal

Positief gezond in deze tijd

“Hoe blijf ik positief gezond in deze tijd?”, vraag je mij.

Sinds september ben je bij mij terecht gekomen met de vraag om een coachtraject. Je bent op mijn weg gekomen op advies van een gezamenlijke vriendin, die weet dat ik vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezond werk. Na een intake zien we elkaar vanmiddag voor de tweede keer. Je bent stil, in gedachten verzonken.

Lees verder »